Om företaget

Verksamheten

Företaget bedriver sedan 1985 utbildning i Hjärt-Lung-Räddning och akutsjukvård samt har numera även försäljning av hjärtstartare och annan sjukvårdsutrustning. Företaget drivs från Lidköping med huvudsakligen Västra Götalandsregionen som arbetsfält. Vi erbjuder utbildningar i HLR och första hjälpen med möjlighet till anpassning efter kundens önskemål. En självklar utgångspunkt är att alltid erbjuda utbildning enligt de senaste riktlinjerna.
Företaget har under åren utbildat flera tusen personer i akutsjukvård/HLR och vänder sig till alla typer av arbetsplatser och organisationer. Några av de senaste utbildningsinsatserna har genomförts hos Lidköpings kommun, Rörstrand center, Kronocamping, Familjen Dafgård Källby, Nossebro energi, Arla Götene, Dina Försäkringar, ICA-butiker, Odd Fellow, Golden Air, Skara Sommarland, Läcköstiftelsen, Söne el, Nordea Lidköping, Flygflottiljen Såtenäs, flera köpcenter, idrottshallar, badhus, tennishallar, golfklubbar och kyrkor samt vårdcentraler, tandläkarmottagningar, skolor och privata vårdföretag.

Företaget leds av Ove Carlsson

Ove Carlsson har mer än 25 års erfarenhet av utbildning inom området och är utbildad huvudinstruktör genom svenska Cardiologföreningen. Han har även 20 års erfarenhet av akutsjukvård inom ambulansverksamheten samt är idag verksam som insatsledare inom Räddningstjänsten. Ove är utbildad huvudinstruktör för HLR, instruktör i D-HLR, instruktör för barn-HLR, instruktör för luftvägsstopp för vuxna/barn och är även specialiserad inom vattenlivräddning.

Våra partners

Vi arbetar sedan drygt 20 år tillbaka med utbildningsdockor från det norska företaget Laerdal som är världsledande på utbildningsmateriel. Laerdal finns idag i 23 länder och har över 1400 anställda och vi är stolta över att vara återförsäljare för detta ledande företag.

Vi arbetar numera även med den ledande leverantören av hjärtstartare, Philips som idag levererat nästan ¾ miljoner hjärtstartare över hela världen. Fördelen med dessa produkter är att de håller europeisk standard, ger tydliga röstinstruktioner på svenska samt är säkra och enkla att använda av lekmän i olika miljöer.

Se vidare separat produktinformation